Genaenhof
BenB
Yurt
Erfwinkel en Rustpunt
Regeneratief natuurbeheer
Vrijwilligers
Sfeerimpressie
Contact
_
_
_
_
_
_
Onze peilers

De peilers die belangrijk zijn binnen ons bedrijf en hoe wij die vorm geven:

- Natuurinclusieve landbouw. Wij zien landbouw niet als een apart onderdeel van ons bedrijf. Wij combineren dit met veeteelt en hoogstamfruit boomgaarden zodat het inclusieve landbouw wordt. 

- Regeneratieve begrazing. De koeien en kippen worden elke paar dagen verplaatst naar een nieuw stuk gras. Zo krijgt het gras even rust om bij te komen en kunnen kruiden langzaam terugkeren in het grasland. 

- Energietransitie. Er is een start gemaakt met het plaatsen van houtkachels en zonnepanelen. Graag willen wij in de toekomst zo min mogelijk gas en stroom afnemen van externen. 

- Zelfvoorzienend leven. Wij telen in onze moestuin groenten voor eigen gebruik. Eieren komen van onze eigen kippen. Zo proberen we steeds minder afhankelijk te worden van de supermarkt en begrenzen we onze eigen footprint. Ook besteden wij aandacht aan oude ambachten. Zo vilten we vachten van onze eigen schapen (natuurlijk vegetarische vachten!) en maken we kaarsen van de bijenwas. Als de bessen en pruimen rijp zijn leggen we een voorraad jam aan voor de winter. De honing uit onze eigen Imkerij is de kers op de taart!

- Samenleven en zorgen voor elkaar. Wij wonen en werken met ons team samen op de Hoeve. Zo maken we gebruik van elkaars expertise, verdelen we taken en eten wij samen. Waarom meerdere stofzuigers hebben, als we er ook 1 kunnen delen?

- Delen. De Genaenhof is een plek die gedeeld moet worden. De rust die de Hoeve uitstraalt, alsook de mooie ligging in het buitengebied van Asselt, doet veel mensen goed. Daarom hebben wij een aantal vormen van recreatie maar het is het ook mogelijk een besloten feest bij ons te geven.